KI Alumni & Friends
  
 

 

Välkommen till KI Alumni & Friends

Karolinska Institutets mötesplats för tidigare studenter, forskare, anställda och andra intresserade!
                      

Är du redan medlem loggar du in här till höger för att komma åt dina personliga sidor och för att anmäla dig till evenemang.Alumniprofiler

Hur kan man fördjupa sig i spännande forskning utan att själv arbeta som forskare? Christina Lilliehöök har hittat lösningen – sedan 2007 arbetar hon som redaktör vid högstatustidskriften Cell Stem Cell i Boston, USA.

Läs mer om Christina Lilliehöök

Möt alumner som disputerat vid KIVi är KI-alumner - fler alumniporträtt


 
              

                             

             

 
   

Nyheter

PID 
Data pager

Ny alumniwebb!

[ den 3 mars 2015 ]
Nyheter, evenemang mm hittar du som medlem numer på den nya alumniwebben. Här under Nyheter och Kalendarium ligger bara gammal info kvar och uppdateras ej.
Läs mer

Alumniträff i Kina

[ den 8 december 2014 ]
För att stärka banden till och mellan alumner i Kina anordnade KI en alumni-träff i Shanghai i slutet av oktober. Under samma vecka var KI:s studentrekryterare på plats för att rekrytera studenter till KI:s masterprogram.
Läs mer
Alumner tillsammans med pressekreterare Sabina Bossi och studentrekryterare Jenny Enblom.

Intresserad av internationalisering av Life Science-företag?

[ den 17 oktober 2014 ]
Kom på KI Science Park AB:s seminarium och innovationspub 20 november i Flemingsberg.
Läs mer

25 september: Life Science Leadership and Business 2014

[ den 5 september 2014 ]
Som medlem i KI Alumni & Friends inbjuds du till konferensen Global Leadership '14, arrangerad av Life Science Leadership & Business i samarbete med Harvard Undergraduate Women in Business. Konferensen hålls helt på engelska, därför är också all information på engelska:
Läs mer

Alumnikontoret har sommarstängt

[ den 4 juli 2014 ]
Alumnikontoret har nu stängt och öppnar igen måndag 18 augusti. Vi önskar alla våra medlemmar en härlig sommar!
Läs mer

KI fick Almedalen att röra på sig

[ den 2 juli 2014 ]
Löpträning eller riksdagsmotion: Vid KI:s och Stiftelsen för Strategisk Forsknings gemensamma seminarium den 30 juni visades på betydelsen av fysisk träning för att förebygga våra vanligaste folksjukdomar.
Läs mer

KI-alumner årets sommarpratare i Sveriges Radio

[ den 26 juni 2014 ]
Simon Kyaga doktorerade på sambandet mellan kreativitet och psykisk sjukdom vid Karolinska Institutet i mars. I år sommarpratar han i Sveriges Radio, P1.
Läs mer

Karolinska Institutet rekryterar ännu en internationell toppforskare

[ den 26 juni 2014 ]
Vetenskapsrådet har beslutat att ge Karolinska Institutet ytterligare finansiering för internationell rekrytering av framstående forskare. Nu rekryteras den spanske cancerforskaren Óscar Fernandez-Capetillo, vilket blir den femte topprekryteringen på kort tid.
Läs mer

Framme på KI – efter 2000 mil på motorcykel

[ den 26 juni 2014 ]
Efter tre månader och 20 000 km på motorcykel har nu forskarna och kirurgerna Mikael Hartman och Philip Iau nått sin slutdestination Karolinska Institutet. På onsdagen den 18 juni möttes de vid ankomsten efter resan från Singapore, genom 17 länder, som de gjort för att öka medvetenheten om bröstcancer.
Läs mer

Nya dekaner utsedda

[ den 17 juni 2014 ]
På tisdagen den 17 juni fattade rektor Anders Hamsten beslut om vilka som får uppdragen som dekaner och prodekaner vid Karolinska Institutet från 2015 och tre år framåt. Då inrättades även ett nytt ledningsuppdrag – en vicedekan för infrastruktur.
Läs mer